Hälleviksstrand med Trestad Dals MC

Klubbens historia av Sven A.

Intresset för att bilda en klubb eller sektion började gro något när jag var i Göteborg och tittade på MC. Där fanns en monter för SMC Seniorer som det hette på den tiden. Den var för oss som fyllt femtio år. Jag gick in som medlem där och fick då läsa i deras tidning att det fanns olika regioner över landet. Tanken slog mig att nog skulle jag kunna starta en region här inom Trestad och Dalsland.


Jag nämnde detta för Inge Fransèn och han trodde nog att det fanns intresse, så det tände ännu mer tanken på att göra ett försök. 11 april, 1999 fastställde jag som datum för ett första möte, platsen var inte bestämd. Det första jag gjorde var att ringa vår ordförande för riksorganisationen Lars Oskarsson som bor i Finnerödja och det var inga problem jag kommer sa Lars.


Så blev då platsen för mötet bestämd, Bergagården på Hunneberg. Nu var det dags att börja introducera min tanke, jag fick in en annons i vår lokaltidning ELA, har dessutom god kontakt med radio Trestad så där fick jag in en intervju om mina planer som dom tyckte verkade intressant. Jag sa till min hustru innan jag med stor förväntan åkte till mötet; - kommer det femton intresserade så försöker jag att bilda en sektion.


'Döm om min förvåning när det kom 46 stycken som visade ett mycket stort intresse.

Lars Oskarsson från riksorganisationen SMC ledde mötet och vårt sektionsnamn blev fastställt till Trestad Dals SMC Seniorer, detta fick vi dock inte använda så numera heter vi Trestad Dals MC Seniorer.


Jag skaffade en klubblokal, vårt första möte 21 oktober, besöktes av 36 medlemmar. Medlemsantalet hade snabbt ökat och var vid mötestillfället uppe 65 st. Mötet beslutade att årsavgiften skulle vara 150 kr/fordon och att vi i november skulle ha ett knytkalas.

Turer hade vi åkt på tisdagar med stort intresse, ca 25 till 30 deltagare i snitt på varje tur. Så har det rullat på, nu har vi en styrelse med allt vad det innebär. Tyvärr har vi mist en av våra trogna medlemmar under 2003, med tacksamhet och många goda minnen skall vi minnas vår vän, kamrat och styrelseledamot Gösta Wilsson.

Under september 2003 var vi 103 registrerade medlemmar.


Min önskan är att klubben skall fortsätta i samma goda anda lång tid framöver.

 

                                                                                                                 Sven A


Grundaren Sven får blommor av Ronnie på klubbens

10-års jubileum 2009

Klubbens 10-års jubileum 2009